MATHY® régi hagyományok alapján – A cégtörténet

Az MVG® Mathé Schmierstofftechnik GmbH termékei és a cég alapötlete az osztrák versenyző és tervező Otto Mathé ötletein és fejlesztéseinek alapulnak.

1930 - 1956

Az osztrák ezermester és versenyző Otto Mathé olyan olajdalékokat fejlesztett, melyek már az akkori versenyzői körökben igazi titkos tippként cseréltek gazdát. Otto Mathé a kenéstechnika úttörője és elszántságával Niki Lauda példaképe volt. Otto Mathé olajadalékai segítségével, saját építésű Porsche motoros autójával győzelmet győzelemre halmozott annak ellenére, hogy járműve motorteljesítménye a gyári csapatok autóihoz képest jóval alacsonyabb volt.

Már akkoriban a siker kulcsa az olajadaléka által az olaj jelentősen megnövelt álló- és nyomószilárdság volt.

Niki Lauda, egykori Forma 1 világbajnok mondta egy interjúban: „Otto Mathé-ét már kölyökként tiszteltem. Csodáltam autóit, és azt hogy csupán egy karral versenyzett!“

Otto Mathé nevét egy lapon említették Juan Manuel Fangio-val és Rudolf Caracciola-val. 1952-ben 20 versenyből 20 versenyt megnyert és ezáltal osztrák állami bajnok lett Otto Mathé. Egyik legnagyobb sikere az 1953-as Német Nagydíjon a Nürburgringen elért 3. helyezés. Előtte csak Juan Manuel Fangio a világbajnok és az exvilágbajnok Dr. Farina végzett. Hogy ezt a teljesítményt és győzni akarást igazán értékelni tudjuk, tudni kell, hogy motorja nem csak hogy gyengébb volt a többiekénél, hanem csupán fél karral vezetett, mivel a jobb karja egy 1934-es balesetben lebénult.

1950-től

Először sportolói tevékenységével párhuzamosan, majd később kizárólag saját fejlesztésű olajadalékaival foglalkozott Otto Mathé. Ehhez alapított egy vállalatot Otto Mathé, Spezial Schmierstoffe néven. Egész élete során tovább fejlesztette olaj-adalékait, melyek a tribológia még megvalósítható optimumát jelentik.

Végig hű marad ahhoz az alapelvéhez, hogy adalékaival a kereskedelemben kapható motor és váltó olajakat a fogyasztó érdekében optimalizálja. MATHE adalékok mindig úgy növelték a motor és váltóolajok teljesítményét, hogy közben a kopást és motorterhelést a minimumra csökkentették, mely a terhelhetőséget és az élettartamot jelentős mértékben növelte.

1984

Dierk Müller régóta oldtimer kedvelő, és évtizedek óta oldtimer rallyk aktív résztvevője és szervezője, magánemberként egy baráti ajánlásra kapcsolatba kerül a MATHE adalékokkal. 300 SL szárnyasajtós Mercedes-Benz autója egy állás során bekövetkezett motorkár miatt nem tudott részt venni a klub találkozóján, mire barátja (Dr. Klaus Räker, Lemgoból; szintén Oldtimer-rajongó és Porsche-specialista) azt mondta neki: „ Lett volna MATHÉ a kocsijában, ez nem történhetett volna meg Önnel!“

Amikor Dierk Müller hazaért, rögtön a MATHÉ adalékok után kezdett kutatni, hogy felvegye a kapcsolatot Otto Mathé-val. Először egy oldtimerében próbálta ki, majd az egész gyűjteménybe belekerült. Ezek után minden jármű jobban indult, jobban pörgött, kevesebb kopás mellett, lerakódások nélkül. Állás miatti motorkárosodás az óta sem következett be egyik járművében sem.

1986

Dierk Müller vállalkozó az egész cégcsoportjánál elkezdi alkalmazni a Mathé Kenéstechnika termékeit, járművei és állómotorjai meghosszabbodott olajcsere periódusaival, ritkább zsírzásaival jelentős megtakarításokat ért el, növelve ezzel a termelékenységet.

Ugyanebben az évben Dierk Müller megalapít egy Mathé adalékokkal foglalkozó kereskedelmi céget (Mathé-Additive Vertriebs GmbH) és kizárólagos forgalmazóként bevezeti a Mathé adalékokat a németországi piacra.?

1992

A Mathé-Additive Vertriebs GmbH a mai MVG® Mathé-Schmierstofftechnik GmbH társasággá alakul át, és Dierk Müller a teljes jogutódjává válik Otto Mathé-nak. Átveszi a Mathé adalékok gyártását és a világszerte történő kizárólagos forgalmazását, valamint az ahhoz kapcsolódó jogokat és receptúrákat.

1992 - 1994

Dierk Müller MVG® Mathé-Schmierstofftechnik GmbH cég nevében saját specialistáival együttműködve vezető tribológusokat bíz meg, hogy termékeit optimalizálják, és új olajadalékokat fejlesszenek, melyek igazodnak az aktuális motor- és váltóadalékokhoz.

A termékfejlesztés ilyen formáját mai napig megtartotta!

1994

MVG® Mathé-Schmierstofftechnik GmbH a nemzetközi terjeszkedés keretében bevezeti új márkanevét a MATHY®-t, és innentől kezdve az oldtimer és youngtimer termékei MATHE® márkanéven, az aktuális járművekhez való termékek MATHY® márkanév alatt futnak.

1994 - 1996

A MVG® Mathé-Schmierstofftechnik GmbH az első adalék- kenőanyag gyártó, aki a TÜV egyesületeket termékvizsgálattal és terméktanúsítással bízza meg.

Egy majdnem két éves vizsgálat során a MATHY®-M, MATHY®-F und MATHY®-T termékeink a TÜV Nord (akkoriban még TÜV Hannover / Sachsen-Anhalt) által megkapja a tanúsítványt.

MVG® Mathé-Schmierstofftechnik GmbH termékeit azóta különböző intézmények vizsgálták és tanúsították: RW TÜV Essen, TÜV Nord Hannover, DEKRA Umwelt GmbH und TÜV Nord Essen.

A rendszeres termékvizsgálatok és tanúsítások azóta a mai napig cégünk hagyományát képezik.

Minden teszt eredmény

1998

Továbbfejlesztjük a Mathé Old- und Youngtimer termékeket és Mathé® Classic néven dobjuk a piacra.

2002

MATHY® és Mathé® Classic megjelennek az interneten.

2003

A MATHY® termékpaletta speciális ipari termékekkel bővül. Itt a fő cél a motorok és gépek gazdaságosságának növelése. Továbbiakban az új környezetbarát energiatermelők, a szélerőművek és blokk-fűtőművek állnak a középpontban. Bevezetésre kerülnek a piacra a MATHY®-Industry, MATHY® WKA ISO VG 320, MATHY® WKA Lube 320 és MATHY® Plus-DA termékek.

2002 - 2004

A MVG® Mathé-Schmierstofftechnik GmbH jelentősen kibővíti a vevőszolgálatot és újra szerkeszti reklámkiadványait. Először kezeli külön a magánvevőket és külön az ipari felhasználókat.

2009

A MVG® Mathé-Schmierstofftechnik GmbH úgy dönt, hogy átdolgozza a kereskedelmi stratégiáját, és befejezi az együttműködést az TV shopping HSE24adóval.

A MATHY® termékeket Dierk Müller és csapata mutatta be és értékesítette 15 éven keresztül több mint 400 élő adásban és több mint 1000 ismétlésben. Ezzel a MATHY® az egyik legsikeresebb és leghosszabb ideig szereplő termék volt a HSE24 adónál.

2009 - 2010

A MVG® Mathé-Schmierstofftechnik GmbH teljesen átdolgozza az internetes megjelenését és célcsoportokat szólít meg.

2010

A MVG® Mathé-Schmierstofftechnik GmbH megbízásából megalakul a MATHY Hungaria Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság, mely a magyarországi kizárólagos forgalmazóként megkezdi tevékenységét.

geschichte_sieg_01.jpgotto_sieger_01.jpgFetzenflieger_01.jpgMathe-Lauda_01.jpgdierk_mueller_01.jpg