MATHY® „régi hagyományok alapján“

A versenyző által fejlesztett minőség

Otto Mathé, a kenéstechnika úttörője és egyben Niki Lauda példaképe

Versenyzői karrierje alatt győzelmet győzelemre halmozott, és Ausztriában már életében legendásnak számított. A II. világháború előtt és után Otto Mathé a világ egyik legsikeresebb versenyzője volt. Niki Lauda egykori Forma 1 világbajnok mondta egy interjúban: „Otto Mathé-ét már kölyökként tiszteltem. Csodáltam autóit, és azt hogy csupán egy karral versenyzett!“

Az adalék kenése által motorjai lényegesen nagyobb teljesítményűek voltak

Éppen véget ért a második világháború, amikor Otto Mathé elkezdett egy adalékot fejleszteni azzal a céllal, hogy a versenymotorok kenését javítsa. Adalékát saját maga tesztelte és vetette be a versenyeken. Motorjai azonnal gyorsabban és megbízhatóbban működtek, mint konkurensei utolsó csavarig azonos motorjai. Egy Porsche-val Otto Mathé versenykörülmények között több mint 10000 km-t tett meg olajcsere nélkül, annak ellenére, hogy a Porsche ebben az időben 3000 kilométerenkénti olajcserét írt elő.

Otto Mathé osztrák állami bajnok volt

Az 1952-es évben 20 versenyből 20-at megnyert és ezzel osztrák állami bajnok lett. Hogy igazán értékelhessük ezt a teljesítményét, tudni kell, hogy motorjának teljesítménye jóval alacsonyabb volt mint konkurenseinek. Ezen kívül fél karral vezetett, mivel jobb karja egy 1934-es versenyben lebénult.

Legmodernebb kenőanyag technológia motorba, üzemanyagba és váltóba

Aktív motorsportolói karrierje után is tovább fejlesztette forradalmi adalékát a súrlódás további csökkentése miatt a sikeres feltaláló és motor tuningoló. Pár évvel halála előtt Otto Mathé átruházta tudását, márkanevét és kutatási eredményeit a rátermett Dierk Müller vállalkozóra. Rátermettségével biztosítja a csúcsmodern kenéstechnológia továbbfejlesztését és megőrzését.

A MATHY® márkanév alatt minden egyes autóvezető részesül napjaink legmodernebb kenőanyag-adalékaiból. MATHY®-val a motorban, üzemanyagban és váltóban minden széria jármű profitál, nagyobb teljesítmény, hosszabb élettartam és takarékosabb üzem mellett.

A szövegek Otto Mathé életéről szóló könyvből származnak.  "Sein Herz schlug für Porsche"  szerző: Gabriele Geutebrück, Kiadó: Berenkamp Verlag.

c70f071773.jpgDass ein Einarmiger (Otto Mathé) allen anderen davonfuhr, nahmen die Zuschauer immer wieder ungläubig und staunend zur Kenntnis
046f339283.jpgOtto Mathé und Niki Lauda
d2aaa1124a.gifHistorische Werbeetiketten für die "sagenumwobenen" Mathé-Schmierstoffe und Treibstoffzusätze.